Як чистити окуня

Кілька порад як чистити окуня

Як чистити окуня, з цією проблемою стикаються практично всі рибалки. Адже луска у окуня міцна, щільно прилегла до шкіри, до того ж колючок багато, і очистити рибу непросто.

Дамо кілька порад зі свого досвіду. Перш за все слід пам’ятати, що найлегше звільнити від луски тільки що виловлену рибу. Але варто полежати улову півдня, і зняти її набагато важче.

Спосіб №1

Таку рибу потрібно занурити на кілька секунд в окріп. Якщо окунь в замороженому вигляді, то його також слід занурити в окріп, щоб риба зовні трохи відтанула, а сама тушка залишилася замороженою.

Спосіб №2

Або інший варіант: рибу треба потримати дві години в холодному розчині води з оцтом, луска при цьому розм’якшиться, і чистити рибу стане легше.

З більшого окуня луску можна зняти без ошпарювання, разом зі шкірою. Для чого попередньо потрібно видалити всі плавники, відокремити голову і зябра. Потім по всій довжині спинки і черевця зробити розріз шкіри. Підчепивши ножем шкіру зі спини від голови одним рухом до хвоста, зніміть шкіру разом з панциром з одного боку риби, потім – з іншого,

З голови, шкіри з лускою і плавників можна зварити юшку або приготувати заливне, а тушку засмажити.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017