Фарширована скумбрія з рисом в духовці

Готуємо фаршировану скумбрію з рисом в духовці. Рецепт

Інгредієнти:

  • Скумбрія 1 шт.
  • Рис 100 г
  • Лимон 1/4 шт.
  • Олія оливкова 3 ст.л.
  • Сік апельсиновий 2 ст.л.
  • Крихти хлібні 1 жменя
  • Куркума 1/2 ч.л.
  • Черемша 1 пучок
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Приготування:

1. Велику рибу вимити, видалити бічні плавники. Тонким, гострим ножем зробити надрізи на спинці по обидва боки від хребта. Обережно, руками і ножем, відокремити від хребта реберні кістки.

2. Гострими ножицями перерізати хребет коло голови, і вийняти. Видалити ребра, нутрощі, чорну плівку на черевці. Зрізати зябра на голові. Рибу знову вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем, відставити убік.

3. Для приготування начинки до напівготовності відварити рис. Можна використовувати суміш білого і дикого рису.

4. Масу охолодити, змішати з куркумою і подрібненою черемшею. Влити лимонний і апельсиновий сік, і оливкову олію. Начинку добре перемішати.

5. Отриману рибну «кишеню» наповнити рисовою начинкою, посипати сушеними хлібними крихтами, скропити оливковою олією.

6. Викласти фаршировану рибу на застелений папером для випічки або фольгою деко. Фольгу або папір потрібно добре змастити олією.

7. Запікати фаршировану скумбрію з рисом протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів, до зарум’янювання.

8. Подати рибу можна як в теплому, так і в холодному вигляді. Прикрасити тонко нарізаним лимоном, можна і саму тушку додатково скропити лимонним соком.

Порада: По сезону черемшу можна замінити петрушкою або шпинатом, при подачі на стіл прикрасити блюдо гілочками зелені.

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017