Карась смажений в сметані

Як смажити карасів в сметані – приготування і рецепт

Про класичні карасі в сметані ходять цілі легенди. Ця страва повинна вміти готувати будь-яка господиня і будь завзятий рибалка. І, незважаючи на сучасний достаток рецептів з Японії, Китаю і іншої екзотики, карасі в сметані, як істинно Українська страва, повинна займати почесне місце на нашому столі. Але як правильно посмажити карасів в сметані?

Карась смажений в сметані. Фото 1
Карась смажений в сметані. Фото 1

Як смажити карасів в сметані

Секрет правильного приготування цієї страви полягає в неухильному дотриманні декількох простих правил і почати потрібно з вибору інгредієнтів.

Необхідні інгредієнти для приготування смаженого карася в сметані:

  • Свіжі карасі середньої величини – до 1 кг;
  • Рослинне масло – пів склянки;
  • 2 великих головки ріпчастої цибулі;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 склянки сметани;
  • Панірувальні сухарі;
  • Зелень петрушки;
  • Зелень кропу;
  • Сіль.

З кухонного начиння вам знадобляться: ніж, обробна дошка, сковорода, миска і міксер.

Перший етап риболовного рецепту, щоб посмажити карасів в сметані – вибір і розбирання риби. Ні в якому разі не купуйте заморожений брикет карасів, так ви не побачите і не зможете оцінити якість риби. Звичайно, в ідеалі карасі повинні бути тільки що виловленими, але цілком підходять і охолоджені карасі середнього розміру.

Підготовка карася для смаження
Підготовка карася для смаження

Приступаємо до процесу чищення. За допомогою ножа з риби повністю видаляється луска, потім карасі потрошать, у тому числі в обов’язковому порядку видаляються зябра. Якщо вид риб’ячої голови на тарілці не особливо збуджує ваш апетит, можна видалити її цілком, так само як і хвіст. Готові і оброблені тушки карася промиваються в проточній воді, зайва волога видаляється, наприклад, за допомогою паперових рушників. Злегка посоліть рибу. Те ж саме необхідно проробити, в тому випадку, якщо ви захочете засушити карасів.

Тепер необхідно підготувати яєчно-цибульну суміш. Ріпчаста цибуля чиститься, дрібно шаткується і обсмажується на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла, причому оливкову олію, незважаючи на всі її принади, у випадку з карасем використовувати не рекомендується. Поки готова смажена цибуля остигає, збийте яйце міксером, а отриману суміш залийте цибулею прямо в сковороді. Пам’ятайте, що цибулю в олії не повинна бути занадто гарячою, інакше яєчна суміш згорнеться.

Візьміть карасів і акуратно умочіть в отриману цибульно-яєчну суміш, потім обваляйте рибу в панірувальних сухарях і відправляйте на розпечену сковороду. При смаженні, перевертайте рибу, вона повинна бути рівномірно прожарена з двох боків до рум’яної скоринки.

Карась смажений в сметані. Фото 2
Карась смажений в сметані. Фото 2

Останній етап – додавання до карасів сметани. Покрийте рибу рівномірним шаром сметани і довівши до кипіння, уменшіть вогонь, через 7-10 хвилин повторно доведіть сметану до кипіння. Сметану краще вибирати нежирну.

Готові карасі в сметані викладаються на тарілки і посипаються зеленню.

Бажаємо Вам приємного апетиту!

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017