Копчене філе лосося і сальса з авокадо

Готуємо копчене філе лосося. Рецепт

Копчення в духовці вимагає певного досвіду і уважності в процесі приготування. Кедр додасть рибі воістину казковий аромат. Цікаве доповнення – соус з екзотичного авокадо.

Складові:

  • Філе лосося 1,5 кг
  • Цибуля зелена 1/4 склянки
  • Олія оливкова 1 ст.л.
  • Часник 1 зубчик
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л.

Для соуса:

  • Помідори 4 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста червона 1/4 склянки
  • Кінза 3 ст.л.
  • Олія оливкова 2 ст.л.
  • Сік лайма 1 ст.л.
  • Цедра лайма

Приготування:

1. Кедрову дощечку для гриля вимочити у воді протягом двох годин, вона повинна бути під водою повністю. Потім робочу поверхню для запікання змастити часником і змастити оливковою олією.

2. Стейки лосося добре вимити під проточною водою, змастити з усіх боків оливковою олією.

3. Гриль розігріти до 220 градусів. Помістити вологу дошку з рибою на гриль, закрити кришку, перевіряти, деревина повинна диміти, але не горіти. Через 20 – 30 хвилин страва повинна бути готова.

4. Для соусу сальса нарізати кубиками м’якоть авокадо, помідори, червону ріпчасту цибулю. Крупно порубати кінзу, перемішати всі інгредієнти, додати сік і цедру лайма, оливкову олія. Суміш поставити в холодильник на годину.

5. Подати соус до копченого філе лосося, блюдо прикрасити тонко нарізаним лимоном. Його можна трохи карамелізувати, обсмажити протягом декількох хвилин на сковороді. Посипати свіжою зеленню кропу.

Порада: В якості запобіжного заходу під час копчення потрібно тримати поруч з собою пляшку з водою: дощечка може спалахнути.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017