Котлети з щуки. Рецепт

Готуємо смачні котлети з щуки

Як приготувати котлети з щуки, розповімо вам свій рецепт приготування котлет з щуки, а також дамо пару важливих в приготуванні щучих котлет порад.

Ми вже не раз говорили про те, як зловити щуку. Спіймати – це тільки 1/3 всієї справи. Щуку потрібно ще витягнути, а після правильно її приготувати. А приготувати з щуки можна масу найрізноманітніших страв, серед яких почесне місце займають котлети з щуки. І правда, приготувати їх досить просто, вони смачні і корисні, так і своєрідна ця екзотика. Гості байдужими точно не залишаться.

Важливі моменти

Перед тим, як ми розповімо свій рецепт приготування, хочемо відзначити важливі моменти, на які потрібно звертати увагу при приготуванні цієї страви:

  1. Фарш в обов’язковому порядку прокручувати не менше двох разів, щоб повністю подрібнити кістки які випадково потрапили в філе
  2. Котлетки потрібно добре прожарювати, щоб виключити зараження деякими захворюваннями

Інгредієнти

Для приготування щучих котлет знадобиться:

1. Щука (філе) – чим більше, тим краще

2. Хліб білий (батон), скоринка житнього хліба

3. Олія соняшникова

4. Масло вершкове

5. Майонез

6. Сік лимона (або свіжий лимон, з якого видавлюємо сік)

7. Спеції (перець, сіль, інші приправи)

8. Цибуля – кілька головок

9. Кілька зубчиків часнику

10. Зелень (нею будемо прикрашати котлети)

11. Молоко

12. Яйце куряче – 1-2 штуки

13. Панірувальні сухарі

Котлети з щуки, приготування

Ну а тепер, сам процес приготування.

Насамперед, миємо щуку, звільняємо її від луски, після цього – потрошимо, потім ще раз промиваємо її, звільняємо від голови і всіх плавців.

Звичайно ж, можна відразу зробити паралельно хребту надрізи і акуратно звільнити філе риби, але я віддаю перевагу перекручувати шматочки філе зі шкірою, так як вважаю, що це тільки додає котлетам смак. Прокрутити краще кілька разів, щоб виключити можливість травмування кісткою.

Хліб замочуємо в молоці, а в фарш прокручуємо цибулю, моркву, часник, перчимо, солимо, додаємо яйце і трохи вершкового масла (на 500 г філе, приблизно грам 100).

Потім, в фарш додаємо лимонний сік (зовсім небагато), і додаємо туди ж замочений хліб, все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Обсмажуємо котлети з двох сторін
Обсмажуємо котлети з двох сторін

Формуємо з фаршу котлетки, обвалюємо їх в сухарях і кладемо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо котлети з двох сторін до золотисто-коричневої скоринки.

Від себе зауважемо, що якщо до отриманого фаршу додати трохи курячого або свинячого фаршу – котлети тільки виграють від цього в смаку, головне не боятися пробувати і експериментувати.

Котлети добре подати з салатом, картоплею, попередньо прикрасивши їх зеленню і кружечком помідору. Смачного!

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017