Смачна форель запечена в фользі

Смачна форель приготовлена в духовці

Ідеальний рецепт дуже смачної, апетитної форелі, геніальний і дуже простий, як для домогосподарки, так і для справжнього рибалки. Для того щоб запекти форель цілою вам знадобиться аркуш харчової фольги.

Форель запечена в духовці
Форель запечена в духовці

Запікаємо цілу форель

Для того щоб запекти цю рибу цілою, нам знадобляться:

  • Власне, сама форель вагою близько 600-700 грам – 1 штука;
  • Масло – на розсуд оливкове або рослинне – 2 столові ложки;
  • Лимон вагою близько 100 грам – 1 штука;
  • Зелень (за смаком) кропу і петрушки – 1 невеликий пучок;
  • Перець мелений і сіль – додати за смаком.

    Підготовка тушки форелі для запікання
    Підготовка тушки форелі для запікання

Готуємо кроками

  1. Цілу форель вимити в проточній воді, повністю видалити всі нутрощі, зябра і злегка просушити.
  2. Фольгу бажано скласти в декілька шарів і укласти на неї підготовлену рибу.
  3. Всередині і зовні необхідно натерти сіллю, перемішаною з меленим перцем.
  4. Вимитий лимон нарізати кружечками.
  5. З половини нарізаних кружків вичавити сік і змішати з маслом (рослинним або оливковим).
  6. Добре обмазати форель лимонно-масляною сумішшю.
  7. На верхньому боці риби зробити парочку надрізів, невеликого розміру. А потім в ці надрізи вставити лимонні скибочки, під кутом в 45 градусів.
  8. Зелень необхідно вимити, злегка підсушити і дрібно порубати. Після, цього зеленню необхідно наповнити черевце риби.
  9. Підвести краї фольги і закріпити її таким чином, щоб риба закривалася з усіх боків.
  10. Потім необхідно помістити все це, в попередньо розігріту духовку (приблизно до 170-190 градусів).
  11. В кінці процесу запікання розкрити акуратно фольгу і дати форелі підрум’янитися.

Запікаємо шматочками

Шматочки форелі (слово «шматочки» по-сучасному трактується як «стейк»), запечені по цьому ідеально простому рецепту, виходять дуже смачними і соковитими. Для приготування потрібно зовсім небагато часу і шматок харчової фольги.

Стейк запеченої форелі
Стейк запеченої форелі

Продукти для стейка з форелі для запікання в духовці

  • Форель, стейк – 2-3 штуки;
  • Сир твердих сортів: пармезан і російський та ін. – По 70-90 грам кожного;
  • Ріпчасту цибулю – 1 штука середнього розміру;
  • Молочні вершки – 150-200 мл;
  • Половинка середнього лимона;
  • Зелень: кріп, петрушка;
  • Сіль, мелений перець.

Інструкція приготування

  1. Для початку промиваємо стейки проточною водою.
  2. Приготувати суміш з свіже молотого перцю, соку половини лимона і солі.
  3. Шматочки натерти готовою сумішшю і залишити маринуватися приблизно на 20-25 хвилин.
  4. Цибулину порізати великими кільцями.
  5. Зробити ємність з фольги, на дно якої укласти кільця цибулі.
  6. Викласти замариновані стейки, залити все вершками.
  7. Верх запечатати фольгою.
  8. «Блюдо» з фольги поставити на деко і засунути в попередньо прогріту до 200-т градусів духовку.
  9. Сири натерти на тертку, перемішати.
  10. Приблизно за 8-10 хвилин до кінця процесу запікання відкрити фольгу, посипати стейки сиром і потім знову помістити в духову шафу.

Готову страву можна подавати в тарілках, попередньо рясно посипавши зеленню.

Стейк форелі запечений з сиром
Стейк форелі запечений з сиром

Скільки запікати форель в духовці?

Час запікання безпосередньо залежить від ваги цілої риби або товщини стейків. Наприклад, форель вагою 600-700 грамів відмінно пропікається за 40 хвилин при температурі 150-200 градусів, а стейки товщиною до 5 см – запікаються протягом півгодини.

У висновку, хотілося б вам також порекомендувати прочитати про засолку скумбрії своїми руками.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017