Страви з скумбрії. Три смачних рецепта

Готуємо страви з скумбрії

Скумбрія – це дуже корисна, жирна і смачна риба, яку можна засолити, приготувати в духовці або на сковороді. З скумбрії також можна приготувати юшку або тушити її з овочами в томатному соусі.

Скумбрія дуже корисна для здоров’я. Регулярне вживання м’яса скумбрії здатне поліпшити функції всіх органів і підвищити імунітет. Також скумбрія відмінно регулює обмін речовин. Скумбрія відмінно підходить для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань.

Скумбрія відмінно поєднується з будь-якими видами гарнірів. Її можна подати з відвареною картоплею, рисом, тушкованими овочами і зеленим горошком.

Рецепт 1. Смажена скумбрія з болгарським перцем в томатному соусі

Продукти:

  • Філе скумбрії – 500 грам;
  • Болгарський перець – 300 грам;
  • Томатний соус – 250 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Естрагон – 1 чайна ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Смажена скумбрія з болгарським перцем в томатному соусі
Смажена скумбрія з болгарським перцем в томатному соусі

1. Філе скумбрії потрібно добре промити, обсушити і натерти сумішшю з солі, чорного меленого перцю і естрагону.

2. Болгарський перець потрібно промити, очистити від насіння і нарізати маленькими кубиками.

3. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо.

4. Сковороду потрібно поставити на вогонь, влити рослинне масло і викласти часник і болгарський перець.

5. Обсмажуємо овочі протягом 3 хвилин, після чого потрібно додати томатний соус, шматочки філе скумбрії і перемішати.

6. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо протягом 15 хвилин на невеликому вогні.

7. Петрушку промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і викладаємо в уже готову тушковану скумбрію.

Рецепт 2. Скумбрія, приготовлена ​​по-грецьки

Продукти:

  • Філе скумбрії – 600 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Часник – 3 зубки;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Біле сухе вино – 3 столові ложки;
  • Болгарський перець – 300 грам;
  • Свіжі помідори – 400 грам;
  • Свіжі огірки – 400 грам;
  • Лимон – 1 штука;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Скумбрія приготована по-грецьки
Скумбрія приготована по-грецьки

1. Філе скумбрії потрібно промити, обсушити паперовим рушником і обмазати сумішшю з свіже вичавленого лимонного соку, чорного меленого перцю і солі.

2. Цибулю і часник очищаємо, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками.

3. На сковороду вливаємо олію, викладаємо часник з цибулею і обсмажуємо протягом 3 хвилин.

4. Далі потрібно викласти шматочки скумбрії, полити сухим білим вином і тушкувати під кришкою протягом 15 хвилин на середньому вогні.

5. Болгарський перець, помідори і огірки потрібно промити, перець очистити від насіння і всі овочі нарізати середніми шматочками.

6. Петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

7. В іншу сковороду потрібно влити рослинне масло, поставити на вогонь і викласти помідори, огірки та перець.

8. Обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин, після чого додаємо рубану петрушку, сіль, чорний мелений перець і перемішуємо.

9. Готову скумбрію потрібно викласти на блюдо, зверху викладаємо обсмажені овочі і подаємо до столу.

Рецепт 3. Юшка зі скумбрії

Продукти:

  • Філе скумбрії – 500 грам;
  • Картопля – 300 грам;
  • Морква – 200 грам;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Корінь петрушки – 200 грам;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Часник – пів головки;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Лавровий лист – 4 штуки;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Юшка зі скумбрії
Юшка зі скумбрії

1. Філе скумбрії потрібно нарізати невеликими шматочками, викласти в трилітрову каструлю і залити водою.

2. Довести воду до кипіння і відварити рибу протягом 15 хвилин.

3. Картоплю треба очистити, промити, нарізати середніми кубиками і викласти в бульйон, додати сіль і варити до м’якості картоплі.

4. Цибулю, часник, корінь петрушки і моркву потрібно очистити, промити і все нарізати маленькими кубиками.

5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо нарізані коріння і овочі до готовності.

6. Викладаємо обсмажені овочі в бульйон і варимо 15 хвилин.

7. Після цього потрібно додати подрібнену зелень, лавровий лист, чорний мелений перець перемішати і зняти з вогню.

Смачного!

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017