Як посмажити щуку на сковороді

Щука смажена на сковороді?

Для того щоб смачно приготувати смажену на сковороді щуку, нам знадобляться такі інгредієнти:

Щука смажена на сковороді. Фото 1
Щука смажена на сковороді. Фото 1

  • Щука – 1кг;
  • Масло рослинне;
  • Майонез – 100 грам;
  • Борошно – 500 грам;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Морква – 1 штука;
  • Молоко – 0,5 літра;
  • Лимон, перець, сіль.

Рецепт смаженої щуки на сковороді

Для того, щоб посмажити щуку на сковороді, рибу краще брати свіжу, втім це стосується і приготування тих же карасів в сметані. Після чищення та промивання водою, нарізати на маленькі шматочки, полити соком лимона, посолити, поперчити за смаком, додати майонез. Все гарненько, ретельно перемішати і помістити в холодильник не менше, ніж на півтори – дві години. Це робиться для того, щоб щука була соковитою. Сковорідку розігріти на повільному вогні з додаванням будь-якого рослинного масла.

Підготовлені шматочки обваляти в борошні і викласти на сковороду. Смажити необхідно до утворення золотистої скоринки з обох сторін на повільному вогні під закритою кришкою. Такий спосіб дозволяє отримати дуже смачну і соковиту щуку.

Філе щуки
Філе щуки

Щука також буде дуже смачною, якщо її смажити в клярі. Приготування щуки полягає у видаленні голови, хребта і шкіри. Отримане в результаті філе нарізають на невеликі шматочки. У глибокому посуді збивають два яйця. У масу додають 4 зубчики часнику, який пропускають через прес. Шматочки посолити і поперчити. На розігріту з маслом сковороду укладають шматочки щуки, які попередньо умочують в збиту яєчну суміш з додаванням часнику, а потім в борошно. У цьому рецепті накривати сковорідку кришкою не потрібно. З кожного боку шматочки смажаться по п’ять хвилин. У результаті виходить ароматна хрустка скоринка.

Для того щоб скоринка була дійсно хрусткою замість борошна краще використовувати панірувальні сухарі. Любителі гострої їжі можуть додати в сухарі червоний мелений перець.

Щука смажена на сковороді. Фото 2
Щука смажена на сковороді. Фото 2

М’ясо риби буде соковитим і ніжним, якщо воно буде тушити в молоці. Спочатку рибу обробляють, солять, обкачують у борошні і трохи підсмажують до напів-готовності. Потім викладають на тарілку. На сковороді, в якій смажилася риба, обсмажують дрібно нарізану цибулю і моркву, натерту на середній терці. Вогонь зменшується до мінімуму і на сковороду викладаються шматочки підготовленої щуки. Все заливається молоком. Додається сіль, перець та інші прянощі за смаком. Суміш обережно перемішується для того, щоб овочі покрилися молоком. Сковорода герметично закривається кришкою і риба тушиться протягом півгодини на повільному вогні. Оптимально подавати приготовлену таким чином рибу з гарніром у вигляді картопляного пюре. І нарізки з овочів.

Приємного вам апетиту, так як немає нічого смачнішого свіжоспійманої і приготовленої рибки. Адже практично для кожного рибалки – ця рибка королева улову.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017