Як правильно варити раків – найпростіший рецепт

Як правильно варити раків

Раки, виявляється, є не тільки смачним, але і вкрай корисним продуктом, якщо у вас проблеми з різними внутрішніми органами, такими як нирки, селезінка, або може, від холоду з’являється тріщини на п’ятах – м’ясо ракоподібних, от що буде для вас смачними і найприємнішими ліками. До речі, про ловлю раків на раколовки, можете почитати – тут.

Раки варені з зеленню
Раки варені з зеленню

Щоб правильно вибрати раків слід пам’ятати, що:

  • найкращі з’являються ранньою весною;
  • чим більше вони за розміром, тим ніжніше і соковитіше у них м’ясо;
  • раки повинні бути обов’язково не тільки живими, а ще й активними, при цьому, чим він активніше, тим смачніше.
  • До того, як варити раків у воді необхідно кожного ретельно перевірити, а перед тим як обробляти слід попередньо ошпарити в окропі, це потрібно для того, щоб м’ясо легко відокремлювався від панцира. Для варіння знадобитися велика каструля і кріп, бажано сушений, так як саме він додає неповторний аромат. Саме від нього залежить смак м’яса раків.

Скільки солі і перцю сипати?

Немало важлива і сіль в даному блюді. На ній не варто економити, так як сіль вбирається погано, а значить, солити страву доведеться рясно, але в теж час і будьте обережні – не пересоліть.

Орієнтуватися слід так: одна столова ложка солі на один літр води, раки без солі несмачні. Близько десяти горошків чорного перцю, не менше п’яти лаврових листків.

Як варити живих раків?

Отже, спочатку чекаємо того, щоб вода закипіла, після викладаємо в ємність спеції, після кидаємо членистоногих. Закладати їх в ємність слід, тримаючи одного за спинку, інакше вхопить за палець клешнею. На один літр води можна кидати близько 12 раків не менше 10 сантиметрів у довжину. Після того як вода, вже з ними, закипіла, уменшіть вогонь до середнього. Вода при варінні має звичай збігати, тому знаходитесь поблизу при приготуванні цієї страви. Через хвилин десять після того як вода в каструлі закипіла, вимикаєте вогонь і дайте їм настоятися в каструлі під закритою кришкою, так ракове м’ясо більш насититься спеціями. Подавати страву можна прикрашену лимонами.

Раки варені в казанку
Раки варені в казанку

Рецептів приготування раків величезна кількість, і ці рецепти деколи навіть дивують своєю не звичайністю. Так, наприклад, раків можна варити по вище описаному нами рецептом, тільки замість води налити пиво, розведене один до одного з водою або квасом – це додасть більше пікантності смаку м’яса. Ще один рецепт перед тим, як варити за вищевказаним рецептом їх слід замочити в заздалегідь прокип’яченому молоці і охолодженому до кімнатної температури. А вже після того, як раки приготуються зі спеціями, заливаємо замість води раніше використане молоко і доводимо до кипіння (прекрасно використовувати таку страву з молочними соусами). Варка раків у молоці зробить їх м’ясо ніжним і більш соковитим.

Скільки треба варити раків?

Час варіння раків залежить безпосередньо від їх розмірів, і чим вони більші, тим, отже, довше вони варяться. Таким чином, якщо дрібних рачків (вагою не більше сімдесяти грам) варять протягом 15 хвилин, особин середніх розмірів (вагою не більше дев’яноста грам) відварюють протягом 17 хвилин, великих (від ста грам і вище) – близько 20 хвилин. Отже, час приготування варіюється від 15 до 20 хвилин, зауважте, не так вже й багато. Перевірити на готовність досить просто – вони стануть яскраво-червоними.

Варені раки - чудова закуска до пива
Варені раки – чудова закуска до пива

Чи можна варити мертвих особин?

Раків варять виключно живими, вживати в їжу мертвих раків небезпечно для здоров’я. Їх не заморожують, а, отже, процес розкладання тканин починається з перших годин, як їх спіймали. Якщо вам попалися при лові мертві раки – не пошкодуйте, викиньте їх у смітник, вам користі від них ніякої не буде, тільки шкода. Тому для того щоб уникнути харчового отруєння варити необхідно лише живих особин! Ось чому не можна варити мертвих.

І пам’ятайте, живих членистоногих в замороженому вигляді слід зберігати не більше одного місяця. Зварених ж не більше трьох днів.



Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Як правильно варити раків – найпростіший рецепт: 2 коментарі

  1. Тут не написано,що у самців треба перед приготуванням видалити пеніс-середня пелюстка хвоста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017