Як приготувати паштет з річкової риби самостійно

Паштет з річкової риби. Пальчики оближеш

Кожна господиня мріє приготувати щодня нове вишукане блюдо, таке, щоб всі домочадці залишилися задоволені, готувати його було в задоволення, та й часу на це теж багато не йшло.

Паштет з річкової риби. Фото 1
Паштет з річкової риби. Фото 1

Одним з відмінних варіантів вишуканої страви є паштет. Як ви знаєте, паштети бувають різні з м’яса, печінки, птиці, риби і так далі. Сьогодні ми зупинимося на приготуванні паштету з річкової риби, особливо, це блюдо припаде до душі тим господиням, в чиїх сім’ях є рибаки. Якщо паштет не сильно подобатися, то можете почитати про балик з риби.

Приготування паштету з річкової риби

Найсмачніший паштет виходить з маленької річкової риби, яку удачливі рибалки зазвичай випускають назад у середовище їх проживання. Здебільшого такою дрібною рибкою є невеликі окуні, і інші дрібні рибки (розміром в пів-долоні). Для паштету можна варити рибу як очищену від голів, хвостів і «пір’я», так і цілком – виходить наваристий і ароматний.

Вам знадобиться велика цибулина, кілька морквин, пара-трійка горошин чорного перцю, промита риба. Всі інгредієнти укладаються в каструлю і заливаються водою так, щоб вона трохи покрила собою рибу. Після чого накриваємо кришкою і залишаємо до кипіння, не забувайте знімати пінку. Як тільки вміст каструлі закипить – ставте мінімальний вогонь (тепер риба буде тушитися), у такому стані залишайте її на 5:00.

Окунь для паштету
Окунь для паштету

Для того щоб паштет вийшов красивого насиченого кольору (сам він буде блідо-сірого кольору, такого, як і сама риба) можна зробити наступні дії:

  • варити разом з вищевказаними інгредієнтами цибулину з неочищеним лушпинням насиченого кольору;
  • додати у вміст буряк, який розділити на 4 частини, так паштет придбає рожевий відтінок;
  • можна додати у вміст обсмажену томатну пасту, однак, цей варіант на любителя, так як томат має свій особливий смак, який може перебити аромат риби.

Поки риба тушиться в каструлі, у вас буде пре достатньо часу для того щоб підготувати інгредієнти для приготування паштету. Почніть з пасерування цибулі, коли вона стане кольору карамелі, додайте моркву, сюди ж слід додати трави (наприклад, кінзу, майоран, базилік – на ваш смак) і пасеруйте до потемніння моркви.

Отже, риба готова, приберіть зварену цибулю, моркву і горошини перцю, після чого злийте бульйон, залишивши трохи в каструлі (акуратно злити бульйон вам допоможе шумівка).

Тепер додайте до риби з невеликою частиною бульйону пасеровану цибулю і моркву з травами, не пошкодуйте вершкового масла, так паштет стане ніжніше. Посоліть. Поперчіть. Збийте блендером.

Паштет з річкової риби. Фото 2
Паштет з річкової риби. Фото 2

За бажанням можна перекласти паштет в будь-який посуд для готування в духовці і поставити його туди на годину з температурою близько 150-180 градусів.

Смачного.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017