Щука фарширована. Рецепт з фото
Зловили щуку? Як її приготувати? Щука дуже смачна риба, а щука фарширована взагалі пальчики оближеш. Дана розповідь про те як приготувати смачну фаршировану щуку.
Продукти:
- Щука (велика) – 2,5-3 кг,
- Фарш (м’ясний, наприклад свинячо-яловичий) – 300-400 грам,
- Цибуля (ріпчаста) – 1-2 цибулини,
- Манна каша – 3 столових ложки,
- Вершки – 100-150 грам,
- Яйце (куряче) – 2 шт,
- Сіль, перець, спеції – на ваш смак
Спосіб приготування:
- Якщо купили чищену щуку – чудово, а якщо ж ні то чистимо її від луски. Чистимо її акуратно щоб шкурка була цілою. Зябра видаляємо, розрізаємо черевце, вимиваємо тушку. Підготуємо робочий простір: на стіл викладаємо газети і накриваємо рушником, це для щоб риба не їздила по столу.
- Тепер потрібен дуже гострий ніж, ним ми зрізуємо хребет і реберні кістки. Не намагаємося вирізати все м’ясо щоб не пошкодити шкурку.
- Відділяємо таким чином хребет від голови до хвостика.
- Ножицями відокремлюємо хребет коло голови, а також біля хвоста щуки.
Як приготувати щуку видаляємо хребет 3 - Зрізуємо м’ясо з відрізаного хвоста, і ложкою від шкірки видаляємо залишки м’яса.
- Через м’ясорубку пропускаємо цибулю, рибне філе яке отримали і м’ясний фарш (ще раз).
- У ємність насипаємо манку і заливаємо вершками, залишаємо постояти 15-20 хвилин. Перемішуємо з рибо-м’ясним фаршем.
- До фаршу додаємо яйця курячі, солимо, перчимо і додаємо спеції на ваш смак. Якщо фарш виходить густуватим додаємо ще вершків.
- Тепер плотненько фаршируємо щуку фаршем.
- Зашиваємо щуку.
- Залишки фаршу укладаємо в місця де раніше були зябра.
- Деко змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на деко щуку. Зубочистками проколюємо рот. Промащуємо майонезом.
- Розігріваємо духовку до 170-180 градусів. Ставимо фаршировану щуку запікати поки вона повністю не приготується.
- Коли щука готова, дістаємо її з духовки і прикрашаємо за своїм смаком.
Ось вся відповідь на питання як приготувати щуку фаршировану, бажаємо всім приємного апетиту.