Як приготувати форель в духовці

Форель запечена в духовці. Рецепт

Форель – це дуже смачна і корисна риба. Найкращий спосіб приготування форелі – це запікання її в духовці. У цієї риби дуже смачне, соковите і ніжне м’ясо з незвичайним смаком, тому форель часто готують на святковий стіл в якості основного блюда. Форель готують з такими продуктами і приправами як біле вино, сметана, вершки, імбир, лимон і апельсини. М’ясо форелі дуже добре просочується супутніми продуктами і тому стає ще смачніше і ароматніше.

Рецепт 1. Форель, запечена в духовці у вершковому соусі

Продукти:

  • Форель – 2 кг;
  • Вершки 33% – 500 мл;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • М’ята – 1 невеликий пучок;
  • Меліса свіжа – 1 невеликий пучок;
  • Листя салату – 1 пучок;
  • Лавровий лист – 4 штуки;
  • Перець чорний мелений – пів чайної ложки;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Форель потрібно очистити, від луски і нутрощів, добре промити і обсушити.

2. Потім рибу натираємо сіллю, чорним меленим перцем і укладаємо в форму.

3. Петрушку, м’яту і мелісу потрібно промити, обсушити і дуже дрібно нарізати.

4. Потім цю зелену масу викладаємо в вершки і перемішуємо.

5. Вершки з зеленню потрібно влити в форму з рибою і додати лавровий лист.

6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо форель протягом 30 хвилин.

7. Приготовану рибу потрібно викласти на блюдо, застелене листям салату, а вершки потрібно уварити, до загусання.

8. Подають форель на блюді, а вершковий соус в соуснику.

Рецепт 2. Форель, запечена в духовці в маринаді з кефіру

Продукти:

  • Форель – 1,5 кг;
  • Кефір – 500 мл;
  • Сметана – 3 столові ложки;
  • Цибуля ріпчаста – 200 грам;
  • Часник – пів головки;
  • Чебрець – 1 столова ложка;
  • Лавровий лист – 3 штуки;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Форель очищаємо, промиваємо і обсушуємо.

2. Цибулю і часник очищаємо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера.

3. Потім потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно змішати кефір, сметану, часник, цибулю, чебрець, сіль і лавровий лист.

4. Форель потрібно опустити в маринад і маринувати протягом 10 годин в прохолодному місці.

5. Потім рибу загортають у фольгу і запікають 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Форель запечена в духовці
Форель запечена в духовці

Рецепт 3. Форель, запечена в духовці під сирною скоринкою

Продукти:

  • Форель – 1 кг;
  • Вершки 20% – 200 мл;
  • Твердий сир – 150 грам;
  • Лимон – 1 штука;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Рибу потрібно очистити, вийняти нутрощі і добре промити.

2. Потім форель потрібно натерти сіллю, чорним меленим перцем, лимонним соком, італійськими травами і обмазати вершками.

3. Маринуємо рибу протягом 3 годин у холодильнику.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

5. Рибу виймаємо з холодильника, загортаємо в фольгу, викладаємо на деко і запікаємо в духовці протягом 30 хвилин.

6. Поки риба запікається потрібно натерти сир на дрібній тертці.

7. Базилік промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

8. Далі дістаємо рибу, розгортаємо фольгу, поливаємо рибу лимонним соком, посипаємо базиліком, тертим сиром і, не загортаючи, запікаємо ще 15 хвилин, щоб утворилася рум’яна сирна скоринка.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017