Форель запечена в духовці. Рецепт
Форель – це дуже смачна і корисна риба. Найкращий спосіб приготування форелі – це запікання її в духовці. У цієї риби дуже смачне, соковите і ніжне м’ясо з незвичайним смаком, тому форель часто готують на святковий стіл в якості основного блюда. Форель готують з такими продуктами і приправами як біле вино, сметана, вершки, імбир, лимон і апельсини. М’ясо форелі дуже добре просочується супутніми продуктами і тому стає ще смачніше і ароматніше.
Рецепт 1. Форель, запечена в духовці у вершковому соусі
Продукти:
- Форель – 2 кг;
- Вершки 33% – 500 мл;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- М’ята – 1 невеликий пучок;
- Меліса свіжа – 1 невеликий пучок;
- Листя салату – 1 пучок;
- Лавровий лист – 4 штуки;
- Перець чорний мелений – пів чайної ложки;
- Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Форель потрібно очистити, від луски і нутрощів, добре промити і обсушити.
2. Потім рибу натираємо сіллю, чорним меленим перцем і укладаємо в форму.
3. Петрушку, м’яту і мелісу потрібно промити, обсушити і дуже дрібно нарізати.
4. Потім цю зелену масу викладаємо в вершки і перемішуємо.
5. Вершки з зеленню потрібно влити в форму з рибою і додати лавровий лист.
6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і запікаємо форель протягом 30 хвилин.
7. Приготовану рибу потрібно викласти на блюдо, застелене листям салату, а вершки потрібно уварити, до загусання.
8. Подають форель на блюді, а вершковий соус в соуснику.
Рецепт 2. Форель, запечена в духовці в маринаді з кефіру
Продукти:
- Форель – 1,5 кг;
- Кефір – 500 мл;
- Сметана – 3 столові ложки;
- Цибуля ріпчаста – 200 грам;
- Часник – пів головки;
- Чебрець – 1 столова ложка;
- Лавровий лист – 3 штуки;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Форель очищаємо, промиваємо і обсушуємо.
2. Цибулю і часник очищаємо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера.
3. Потім потрібно приготувати маринад. Для цього потрібно змішати кефір, сметану, часник, цибулю, чебрець, сіль і лавровий лист.
4. Форель потрібно опустити в маринад і маринувати протягом 10 годин в прохолодному місці.
5. Потім рибу загортають у фольгу і запікають 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт 3. Форель, запечена в духовці під сирною скоринкою
Продукти:
- Форель – 1 кг;
- Вершки 20% – 200 мл;
- Твердий сир – 150 грам;
- Лимон – 1 штука;
- Італійські трави – 1 столова ложка;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Рибу потрібно очистити, вийняти нутрощі і добре промити.
2. Потім форель потрібно натерти сіллю, чорним меленим перцем, лимонним соком, італійськими травами і обмазати вершками.
3. Маринуємо рибу протягом 3 годин у холодильнику.
4. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
5. Рибу виймаємо з холодильника, загортаємо в фольгу, викладаємо на деко і запікаємо в духовці протягом 30 хвилин.
6. Поки риба запікається потрібно натерти сир на дрібній тертці.
7. Базилік промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
8. Далі дістаємо рибу, розгортаємо фольгу, поливаємо рибу лимонним соком, посипаємо базиліком, тертим сиром і, не загортаючи, запікаємо ще 15 хвилин, щоб утворилася рум’яна сирна скоринка.