Як приготувати копчену рибу без коптильні

Як швидко приготувати копчену рибу

У статті наводиться опис приготування риби гарячого копчення швидко і без коптильні.

Іноді буває необхідність в швидкому приготуванні риби гарячого копчення до святкового столу. Що ж тут такого складного і незвичайного? Можна взяти коптильню, призначену для копчення риби в домашніх умовах, насипати на підставку пару ложок сухої вільхової тирси, нанизати на гострі шпажки тушки підсоленої і трохи підв’яленої риби, розкласти рибу яка залишилась на решітці, накрити корпусом коптильні, затягнути туго контргайку і поставити коптильню на вогонь . Через годину риба готова …

Все правильно. Це теж хороший і, напевно, кращий спосіб копчення риби в умовах міської квартири. Так все зазвичай і робиться, якщо така домашня коптильня є під рукою, а тирса була заготовлена заздалегідь. Але що робити, коли коптильні немає, а є добротна і жирна делікатесна риба, з якої міг би вийти чудовий продукт до будь-якого застілля, святкового столу або до холодного пива, нарешті? ..

Можна піти шляхом також простим і майже не витратним, якщо не брати до уваги витрат на рибу. Втім, цей спосіб готування підійде і для здобичі рибалки, що зловив, наприклад, на ближній річці нехай невелику щучку або кілька підлящиків. Тоді витрати мають бути тільки … Втім – все по порядку.

Отже, в даному випадку мається риба кета, ніжна, жирна, досить велика. Кета нарізається шматочками велика і жирна, що має яскраво червону м’якоть, просочену жирком. Оскільки різані скибочки риби занадто великі, то можна розділити їх на дві частини.

Кета нарізана шматочками
Кета нарізана шматочками

Рибу необхідно підсолювати дрібною сіллю. Зазвичай традиційне засолювання риби проводиться самою крупною сіллю, яка як би витягає зайву вологу. Але це коли риба йде в засолення. Тут же нам потрібна швидке засолювання, час якого скорочується до тридцяти хвилин. Втім, можна взагалі не чекати, коли риба просочиться сіллю, а відразу опустити її в рідкий дим.

Якщо ви не бажаєте сильного запаху і смаку копченої риби, то цілком достатньо кожну часточку промокнути тампоном, змоченим в рідкому димі. Цього вистачить, щоб готова риба мала приємний смак і запах риби гарячого копчення.

Можна відразу помістити підготовлену рибу на решітку, яка входить в комплект духовки, а під грати помістити деко з того ж комплекту приладу. Це потрібно для того, щоб жир і сік стікали не на корпус духовки, а на деко, який відмити потім набагато простіше.

Тепер треба визначитися, яка риба нам потрібно, трохи підсушена або м’яка і ніжна? Якщо говорити про рибу першого варіанту, то вона ідеальна для подачі до пива. Другий варіант може бути використаний для приготування риби до пюре з картоплі, тобто для відмінної закуски на святковому столі.

Щоб риба була в результаті приготування трохи підсушеною, її потрібно залишити на решітці на ніч перед святковою подією. Краще якщо місце це сухе і тепле. За ніч риба підвялиться і вранці її можна буде помістити в духовку на годину, не більше. І в результаті вийде дуже смачна риба до холодного пивка … Тільки бажано перед подачею до пива її трохи підвялити. Але можна не випробовувати терпіння гостей, а істи її, коли вона трохи охолоне.

Копчення в духовці
Копчення в духовці

Якщо ж потрібно м’яка і ніжна рибка, то відразу після засолу – в духовку її! .. Через годину риба вже може бути подана як закуска на святковий стіл.

Але це ж той самий рідкий дим, який називають сурогатом, підробкою під натуральний продукт, це хімія, канцерогени, – скажете ви. Як стверджують виробники, рідкий дим робиться на основі натурального вільхового диму шляхом якоїсь складної сублімації і не є продуктом сучасної хімії. А канцерогенів вистачає і в натуральному димі, що отримується при згоранні вільхової, яблуневої або іншої тирси, які застосовуються для копчення. Не дарма ж копчені продукти не рекомендується вживати в їжу занадто часто. А людям з хворобами органів травлення, печінки і нирок взагалі протипоказані ці продукти.

Так що готуйте сміливо делікатесну рибу цим швидким і простим способом. І приємного апетиту!

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017