Рулетики з скумбрії. Три рецепти
Рулетики з скумбрії – це відмінне блюдо для святкового столу в якості закуски. Рулетики виходять дуже смачними і апетитними. Начинка в рулетиків з скумбрії може бути з овочів, зелені, сиру і інших різних продуктів.
Рецепт 1. Рулетики, з скумбрії з овочами і зеленню
Продукти:
- Скумбрія – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 200 грам;
- Болгарський перець – 1 штука;
- Часник – 3 зубки;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Вершкове масло – 2 столові ложки;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Скумбрію потрібно очистити, промити, обсушити і зробити з неї філе.
2. Болгарський перець, часник і цибулю потрібно очистити, промити і подрібнити блендером.
3. Петрушку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і подрібнюємо.
4. Всі подрібнені овочі і петрушку потрібно змішати, посолити і поперчити.
5. На філе скумбрії викладаємо овочеву суміш і скріплюємо зубочистками.
6. На сковороді потрібно розтопити вершкове масло і обсмажити рулетики з двох сторін.
7. Потім рулетики перекладаємо в каструлю, вливаємо трохи бульйону і тушкуємо на невеликому вогні до готовності.
Рецепт 2. Рулетики з скумбрії сиром і овочами
Продукти:
- Скумбрія – 1 кг;
- Морква – 500 грам;
- Цибуля ріпчаста – 300 грам;
- Твердий сир – 200 грам;
- Майонез делікатесний – 100 грам;
- Рослинна олія – 3 столові ложки;
- Італійські трави – 1 столова ложка;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Для начинки рулету з скумбрії, цибулю потрібно очистити, промити і нарізати півкільцями.
2. Обсмажити цибулю на невеликому вогні на рослинній олії до прозорості.
3. Готову цибулю перекладаємо в окремий посуд.
4. Моркву очищаємо, промиваємо, трьом на крупній тертці і також обсмажуємо на рослинному маслі до напів готовності.
5. Твердий сир потрібно натерти на дрібній тертці.
6. В окремому посуді з’єднуємо смажену цибулю, моркву, тертий сир, солимо, перчимо, додаємо італійські трави і добре перемішуємо.
7. З скумбрії потрібно приготувати філе.
8. На кожне філе викладаємо начинку, скріплюємо зубочисткою і викладаємо рулетики на змащене олією деко.
9. З майонезу робимо сіточку на кожному рулетику.
10. Запікаємо рулетики протягом 30 хвилин при 180 градусах.

Рецепт 3. Рулет зі скумбрії в фользі
Продукти:
- Свіжа скумбрія – 800 грам;
- Відварені яйця – 3 штуки;
- Морква – 200 грам;
- Желатин – 2 столові ложки;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1. Скумбрію потрібно почистити, від нутрощів, відрізати плавники, хвіст, видалити всі кісточки великі і маленькі.
2. Потім скумбрію потрібно посолити, поперчити і посипати желатином.
3. Моркву відварюємо в мундирі, очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами.
4. Варені круто яйця потрібно почистити і нарізати кружечками.
5. Викладаємо на дощечку одну частину риби на неї потрібно покласти яйця, потім моркву і накрити другою половиною скумбрії.
6. Рибу загортаємо в фольгу, обмотуємо нитками і викладаємо в киплячу воду.
7. Варити скумбрію потрібно протягом 30 хвилин.
8. Після цього рибу виймаємо, ставимо під прес на 1-2 години.
9. Перед подачею на стіл фольгу і нитки потрібно видалити і нарізати рулет на порційні шматочки.