Як приготувати скумбрію малосольну

Скумбрія малосольна. Рецепт

Скумбрія – це дуже корисна, смачна і легко засвоювана риба, яка містить в собі білок, вітамін Д, А, вітаміни групи В, нікотинову кислоту і жирні кислоти Омега-3. Скумбрія багата такими корисними мікроелементами як цинк, фтор, магній, натрій, калій, кальцій, йод і фосфор.

Регулярне вживання скумбрії є відмінною профілактикою, серцево-судинних захворювань і захворювань судин. Скумбрію рекомендують їсти майбутнім матерям.

З скумбрії готують багато різних страв, але основним рецептом її приготування традиційно вважається соління. Малосольна скумбрія виходить дуже смачною. Її можна подати як самостійне блюдо або зробити з неї бутерброди.

Продукти:

  • Скумбрія свіжа – 1 кг;
  • Цукровий пісок – 100 грам;
  • Вода – 1 літр;
  • Запашний перець горошком – 20 штук;
  • Лавровий лист – 5 штук;
  • Гвоздика – 4 штуки;
  • Коріандр мелений – 1 столова ложка;
  • Сіль – 100 грам;

Для маринаду:

  • Рослинна олія – ​​4 столові ложки;
  • Бальзамічний оцет – 3 столові ложки;
  • Лимонний сік – 3 столові ложки;
  • Перець чилі – 1 невеликий стручок;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Цибуля червона – 2 штуки;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

    Скумбрія малосольна. Рецепт
    Скумбрія малосольна. Рецепт

Спосіб приготування:

1. Скумбрію потрібно добре почистити, промити і обсушити паперовим рушником.

2. У каструлю потрібно влити воду і додати гвоздику, коріандр, лавровий лист, перець горошком, сіль, цукор і поставити на вогонь.

3. Доводимо маринад до кипіння, знімаємо з вогню і ставимо на холод.

4. Коли маринад охолоне ним потрібно залити рибу, накрити кришкою і витримати протягом двох днів в холодильнику.

5. Далі потрібно приготувати оригінальний маринад. Для цього в окремий посуд вливаємо лимонний сік, бальзамічний оцет, рослинне масло і додаємо цукровий пісок і чорний мелений перець.

6. Цибулю ріпчасту і червону потрібно почистити, промити і нарізати тонкими півкільцями.

7. Кріп і петрушку промиваємо, обсушуємо і крупно нарізаємо.

8. Перець чилі промиваємо і дуже дрібно нарізаємо.

9. Цибулю, перець чилі, петрушку і кріп потрібно викласти в маринад і добре перемішати.

10. Коли риба просолиться, її потрібно промити, обсушити і нарізати середніми шматочками.

11. Після цього скумбрію викладають в скляну банку, заливають маринадом, накривають кришкою і ставлять в холодильник.

12. Риба буде готова через 3 години.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017