Як приготувати сьомгу

Сьомга запечена в духовці. Два рецепти

Сьомга – це дуже смачна і корисна риба, регулярне вживання якої здатне підтримувати організм в тонусі, а також цей продукт є відмінним засобом для профілактики серцево-судинних захворювань. Сьомга дуже популярна риба в кулінарії.

На сьогоднішній день існує велика різноманітність способів і рецептів приготування цієї чудової риби. Сьомгу готують на вугіллі, запікають у фользі в духовці, фарширують овочами, тушать на сковороді з додаванням білого вина або томатного соку. Дуже часто сьомгу запікають у духовці під сирною скоринкою. Страви з сьомги подають з картоплею, рисом, зеленим горошком овочами та салатами.

Рецепт 1. Сьомга, запечена в духовці

Продукти:

  • Сьомга – 700 грам;
  • Цибуля – 400 грам;
  • Морква – 400 грам;
  • Болгарський перець – 300 грам;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Лимон – 1 штука;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Італійські трави – 1 столова ложка;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1. Філе сьомги потрібно добре промити і обсушити паперовим рушником.

2. Потім сьомгу нарізаємо середніми шматочками і перемішуємо з сумішшю з солі, чорного меленого перцю і італійських трав.

3. Цибулю і моркву потрібно очистити, промити і нарізати маленькими кубиками.

4. Після цього розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо овочі до готовності.

5. Болгарський перець потрібно очистити від насіння, промити і нарізати тонкими кільцями.

6. Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього шматочки риби.

7. Зверху потрібно викласти смажену цибулю з морквою і болгарський перець.

8. Все потрібно полити лимонним соком і запекти в духовці протягом 40 хвилин.

9. Готову сьомгу посипаємо рубаною петрушкою і подаємо до столу.

Сьомга, запечена в духовці
Сьомга, запечена в духовці

Рецепт 2. Сьомга, запечена в фользі

Продукти:

  • Сьомга – 500 грам;
  • Помідори – 400 грам;
  • Майонез – 3 столові ложки;
  • Салат – 2 пучка;
  • Лимонний сік – 2 столові ложки;
  • Прованські трави – 1 столова ложка;
  • Суміш перців – за смаком;
  • Сіль;
  • Фольга.

Спосіб приготування:

1. Сьомгу промиваємо і обсушуємо серветкою.

2. Далі рибу потрібно нарізати невеликими шматочками.

3. З майонезу, лимонного соку, прованських трав, чорного меленого перцю і солі потрібно приготувати маринад і змастити ним шматочки риби.

4. Маринуємо сьомгу 30 хвилин в прохолодному місці.

5. Після цього сьомгу потрібно загорнути у фольгу і запікати протягом 25 хвилин при 180 градусах.

6. Помідори петрушку і салат потрібно промити і обсушити.

7. Помідори розрізаємо на 4 частини і солимо.

8. На блюдо потрібно викласти листя салату, на нього запечену сьомгу, яку потрібно обкласти помідорами і посипати рубаною петрушкою.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017