Як приготувати юшку (уху) з щуки

Рецепт юшки (ухи) з щуки

Найсмачніша юшка яку я коли-небудь пробував – це юшка з щуки. Це страва заслуговує на захоплення. Приготувати юшку, не так складно як здається на перший погляд. По-суті, юшка це суп, приготований з риби, в нашому випадку з щуки. Значить і спосіб приготування такий же як і супу. Так, що проблем в приготуванні у нас не виникне.

Продукти:

  • Щука – 1 шт. (тушка до одного кілограма);
  • Картопля – 5-6 картоплин;
  • Морквина – одна (побільше);
  • Цибуля (зелена) – один пучок;
  • Петрушка (зелень) – 1 пучок;
  • Базилік (зелень);
  • Перець горошок (запашний);
  • Оцет – 3 столових ложки;
  • Масло (рослинне) – 7-8 столових ложок;
  • Лист лавровий – пару штук;
  • Крупа (пшенична) – 4-5 столових ложок.

Спосіб приготування:

1. Щуку очищаємо від луски, відрубуємо головешку, розрізаємо черево уздовж тушки, видаляємо кишки. Тепер гарненько промиваємо щуку в проточній воді.

2. Тушу щуки ділимо на великі шматки. Викладаємо в каструлю і наливаємо холодну воду. Ставимо на вогонь. Як закипить, додаємо сіль і варимо хвилин 15.

Юшка з щуки. Ставимо варити бульйон
Юшка з щуки. Ставимо варити бульйон

3. Поки щука варитися підготуємо зелень: подрібнюємо кріп, цибулю і базилік.

Юшка з щуки. Подрібнюємо зелень
Юшка з щуки. Подрібнюємо зелень

4. Витягуємо з майбутньої юшки щуку на тарілку, щоб стекла зайва рідина. Ставимо рибу маринувати, для цього на тарілку укладаємо подрібнену цибулю, далі шматочки щуки і знову цибулька. Поверх наливаємо соняшникову олію три ложки, накриваємо тарілкою або мискою, даємо їй постояти не довго.

Юшка з щуки. Дістаємо щуку з води
Юшка з щуки. Дістаємо щуку з води

5. Щука маринується, а ми поки чистимо картоплю, вимиваємо і нарізаємо кубиками. Морквину чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Промиваємо крупу.

Юшка з щуки чистимо і миємо овочі та крупу
Юшка з щуки чистимо і миємо овочі та крупу

6. Повертаємося до нашого бульйону, додаємо в нього картоплю і моркву. Додаємо помиту крупу. Чекаємо поки закипить і додаємо 4 горошки запашного перцю, лавровий лист і дрібно порізану зелену цибулю.

Юшка з щуки. Додаємо в бульйон овочі
Юшка з щуки. Додаємо в бульйон овочі
Юшка з щуки. Додаємо в бульйон спеції і зелень
Юшка з щуки. Додаємо в бульйон спеції і зелень

7. Перед закінченням приготування юшки, висипаємо спеції які залишилися (кріп і базилік), виливаємо олію 4-6 столових ложки на ваш смак. Знімаємо юшку з вогню.

Юшка з щуки. Додаємо в бульйон в соняшникову олію
Юшка з щуки. Додаємо в бульйон в соняшникову олію

8. Юшка з щуки готова. Подаємо до столу разом з маринованою щукою.

Смачного.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017