Приготування креветок
Смачні та ніжні креветки під гострим і сильним соусом з гірчиці та хрону. Приготування креветок за цим рецептом не займе багато часу і буде прекрасним виходом з ситуації, в разі приходу нежданих, але бажаних гостей, коли вам терміново потрібно приготувати смачну і цікаву закуску.
Також креветки під гострим соусом можна подати як головне блюдо з гарніром з овочів або рису.
Продукти:
- 1-2 тонких скибочки лимона;
- 500 грам великих сирих креветок (розморозити креветки заздалегідь, якщо використовуєте заморожені);
- Свіжо вичавлений лимонний сік – 4 столових ложки;
- Гірчиця – 4 столових ложки;
- Масло оливкове – 2,5 ложки;
- Готовий хрін – столова ложка;
- Нежирна кисла сметана – 2 столових ложки;
- Чорний перець;
- Сіль;
- Тонко нарізана зелена цибуля – близько двох столових ложок.
Якщо ви використовуєте заморожені креветки, слід залишити їх на ніч в холодильнику, щоб вони відтанули.

Спосіб приготування:
1. Вибрати велику каструлю, розмір якої буде достатнім для того, щоб укласти креветки на дно в один ряд.
2. Налити води, додати скибочки лимона і трохи солі за смаком.
3. Довести воду до кипіння. Кип’ятити воду з лимоном протягом 5 хвилин, цього часу буде достатньо, щоб лимон надав воді свій аромат.

4. Збити разом лимонний сік, гірчицю, оливкову олію, хрін і кислу сметану.
5. Приправити сіллю і чорним перцем. Спробувати соус, щоб визначити, чи потрібно додати ще трохи сметани.
6. Порізати зелену цибулю і змішати її з соусом.

Коли лимонний маринад буде готовий, зменшити вогонь до тихого і покласти креветки в киплячу воду з лимоном.

7. Приготування креветок займе не більше 2-3 хвилин. Злити воду з креветками через друшляк і викинути скибочки лимона.

8. Викласти креветки в миску і змішати з соусом

Подати на стіл можна як тепле блюдо, або поставити в холодильник на дві години, і подати на стіл в охолодженому вигляді.
