Як варити креветки – рецепт

Приготування креветок

Смачні та ніжні креветки під гострим і сильним соусом з гірчиці та хрону. Приготування креветок за цим рецептом не займе багато часу і буде прекрасним виходом з ситуації, в разі приходу нежданих, але бажаних гостей, коли вам терміново потрібно приготувати смачну і цікаву закуску.

Також креветки під гострим соусом можна подати як головне блюдо з гарніром з овочів або рису.

Продукти:

  • 1-2 тонких скибочки лимона;
  • 500 грам великих сирих креветок (розморозити креветки заздалегідь, якщо використовуєте заморожені);
  • Свіжо вичавлений лимонний сік – 4 столових ложки;
  • Гірчиця – 4 столових ложки;
  • Масло оливкове – 2,5 ложки;
  • Готовий хрін – столова ложка;
  • Нежирна кисла сметана – 2 столових ложки;
  • Чорний перець;
  • Сіль;
  • Тонко нарізана зелена цибуля – близько двох столових ложок.

Якщо ви використовуєте заморожені креветки, слід залишити їх на ніч в холодильнику, щоб вони відтанули.

Розморожуємо креветки
Розморожуємо креветки

Спосіб приготування:

1. Вибрати велику каструлю, розмір якої буде достатнім для того, щоб укласти креветки на дно в один ряд.

2. Налити води, додати скибочки лимона і трохи солі за смаком.

3. Довести воду до кипіння. Кип’ятити воду з лимоном протягом 5 хвилин, цього часу буде достатньо, щоб лимон надав воді свій аромат.

Готуємо воду
Готуємо воду

4. Збити разом лимонний сік, гірчицю, оливкову олію, хрін і кислу сметану.

5. Приправити сіллю і чорним перцем. Спробувати соус, щоб визначити, чи потрібно додати ще трохи сметани.

6. Порізати зелену цибулю і змішати її з соусом.

Готуємо соус
Готуємо соус

Коли лимонний маринад буде готовий, зменшити вогонь до тихого і покласти креветки в киплячу воду з лимоном.

Варимо креветки
Варимо креветки

7. Приготування креветок займе не більше 2-3 хвилин. Злити воду з креветками через друшляк і викинути скибочки лимона.

Витягаємо креветки
Витягаємо креветки

8. Викласти креветки в миску і змішати з соусом

Змішуємо криветки з соусом
Змішуємо криветки з соусом

Подати на стіл можна як тепле блюдо, або поставити в холодильник на дві години, і подати на стіл в охолодженому вигляді.

Варені креветки з соусом. Готово
Варені креветки з соусом. Готово
Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017