Як самостійно засушити карася
Багато рибалок-аматорів, досі, не знають, як сушити карася в домашніх умовах, але в цьому, виявляється, немає нічого складного. Тим більше що карась сушений є відмінною закускою до пива. І для цього, потрібно: сам карась, миска, сіль, ніж, марля і дріт. Перед тим, як засушити карася, необхідно видалити його нутрощі і ретельно промити все це, інакше смак риби, буде дуже гірким і залишить бажати кращого, причому якщо там виявилася ікра, то можете приготувати ікру карася в дома. В принципі, видаляти нутрощі необхідно практично завжди, наприклад, при консервуванні карася.

Після цього необхідно скласти карася в миску, або яку-небудь тарілку і ретельно обмазати рибу сіллю, не забуваючи засипати сіль всередину. Деякі радять додавати додатково розчин води з сіллю, але це не так вже й необхідно, тому що в самій рибі міститься ще достатня кількість рідини. Після цього бажано поставити все це, на ніч у холодильник. У цьому і полягає відповідь на питання, як засолити карася для сушіння.
Уже вранці, необхідно злити весь розсіл, а потім ще трохи присипати рибу сіллю, після цього переходьте до процесу нанизування на дріт.
Різні способи – як засушити карася
Для цього рибалки використовують, найрізноманітніші способи для сушки карася:

- Перший спосіб як засушити карася – напевно, найпростіший і звичайний. Ретельно просолена риба нанизується через очі на шматок тонкого дроту, бажано в ізоляції, деякі, і зовсім нанизують рибу на прутики лози, або на гілочки іншого дерева. Тобто, в цьому випадку, вам не потрібно шукати голку з ниткою.
- Другий спосіб, для деяких трохи звичніше. Береться звичайна товста голка, в неї протягується товста нитка, і риба за рибою нанизується на цю мотузку.
- Третій спосіб – оригінальний, береться звичайна пластмасова вішалка, нижня вісь, якої надламана. І в процесі нанизування, ця вісь відгинається, і риба просто нанизується на вішалку.
- Четвертий спосіб також вельми незвичайний. Кожна рибка нанизується на звичайну скріпку.
Після того як карась нанизаний, слід прикрити його марлею, якщо марлі немає – зійде і бинт. Причому прикривайте так, щоб ніяка муха не підлізла, якщо потрібно – зашийте краї цієї марлі або закріпіть прищіпкою. Після цього розвісьте сушити свою “в’язанку” на відкритому повітрі, бажано в притемненому місці, також якщо сушити на балконі, то слід застелити підлогу газетами, інакше він весь буде в риб’ячому жиру.

Ще одна порада, якщо на вулиці холодно, і вологість досить висока, то можете повісити сушити рибу над газовою плитою.
Невеликий секрет – якщо карась великий, то найкраще ставити розпірки з сірників в те місце, де були нутрощі.
Сушка карася проходить приблизно через 5-7 днів, знову ж таки все залежить від температури повітря і вологості. Зберігати засушену рибу найкраще в паперових пакетах.