Секрети приготування смачної юшки (ухи)

Найважливіші нюанси приготування смачної юшки

Всім рибалкам досить відома і дуже добре знайома така страва з риби, як юшка (уха). Практично завжди і я роблю юшку – це не тільки прекрасна смачна перша страва, але вона ще значно корисна для організму.

А якщо вона приготовлена ​​на свіжому повітрі, буквально в парі-трійці метрів від водойми – це класика, це краса і справжнє рибальське щастя. За юшкою рибалки частенько труять байки, трохи прибріхуючи і мріючи про щось нове і незвичне, планують нові виходи на риболовлю.

У статті я хочу висвітлити кілька моментів, на які потрібно звертати увагу, щоб юшка вийшла по-справжньому смачною і ароматною, а враження від неї були такими, що побував на небесах.

Особливості приготування юшки

Отже, потихеньку почнемо перераховувати деякі особливості, і сподіваємось, що хоч щось для себе Ви візьмете на замітку.

1. Юшку варять як з дрібної риби, так і з великої

2. Йоржа і окуня (дрібного) можна відварити, загорнувши в марлю, попередньо попатравши

3. Луску з дрібної риби не знімають – додає певний навар

4. Після того, як риби зварилася, бульйон краще процідити

5. Картоплю краще кидати цілою або розрізавши її на 2 частини

6. Цибулю кидають цілою

7. Зелень до юшки подають окремо

8. Краща риба для юшки: йоржі, мині, судак, окунь, короп, щука

9. Перлова крупа, перець, лаврове листя – майже обов’язкові компоненти

10. Великі шматки риби краще додати після проціджування бульйону з дрібниці і риб’ячих голів

11. Чим більше для юшки використовується видів риби (наприклад, окунь з йоржем смачніше, ніж юшка з цих риб окремо), тим юшка буде смачніше

12. Крім картоплі (і іноді, крупи) більше нічого не кладуть, хоча якщо її урізноманітнити цибулею і морквою – смак буде приємний, а юшка більш корисною

13. Юшка повинна прокипіти, краще варити на слабкому вогні

14. Критерій готовності риби – легко відстає від кісток м’ясо

15. Якщо варите на природі, обдавайте юшку димком, можна в кінці приготування в бульйон кинути вугіллячко, що додасть запах багаття, викличе апетит

16. Добре йде під білий хліб

17. Іноді, в кінці приготування в неї кидають грам 30-50 вершкового масла

18. Каструля або казанок при варінні юшки повинні бути відкритими

Каструля або казанок при варінні юшки повинні бути відкритими
Каструля або казанок при варінні юшки повинні бути відкритими

19. Періодично знімайте піну

20 Стопка горілочки, додана в юшку – це класика жанру, свого роду – звичай

Це всього лише кілька порад, спостережень, з приготування, які я зібрав протягом свого життя і використовую у своїй практиці. Звичайно ж, головне практика, тому краще один раз приготувати юшку, ніж сотні разів штурмувати тексти.

Чим більше в юшці риби, тим вона ситніше і смачніше, приємніше і корисніше. Навчившись готувати юшку, Ви завжди будете в центрі уваги.

Приємного апетиту і всього Вам доброго!

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

 

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017