Як запікати рибу в глині

Риба запечена в глині на природі

Вітаю всіх шанувальників сайту Український Риболов. Мабуть найсмачніші страви виготовляються в природніх умовах. А страви з риби прямо на місці ловлі – це взагалі витвори кулінарного мистецтва. І кожен рибалка повинен вміти приготувати рибну страву в природніх умовах. Даною публікацією ми відкриваємо нову рубрику на сайті: Риболовна кухня. В якій будемо розповідати як приготувати страви як в домашніх умовах так і на природі. Смачного!

Готова риба запечена в глині
Готова риба запечена в глині

Спосіб запікання риби в глині №1.

Розвести багаття. Рибу випатрати, луску залишити.

Натерти рибу зсередини сіллю, покласти всередину цибулю, перець горошком, лавровий лист.

Обмазати тушку глиною шаром 3-4 см і на 25-30 хвилин завалити гарячим вугіллям, зверху розвести вогонь. Готову рибу чистити не доведеться, оскільки луска відвалюється разом з глиною.

Деякі рибалки попередньо загортають рибу в листя капусти, лопуха, кропиви, дикої смородини. В цьому випадку час приготування страви збільшується до 40-50 хвилин.

Спосіб запікання риби в глині №2.

Підготовлену рибу натерти сіллю всередині і зовні, обмазати маслом, загорнути в листя клена, а потім в чисту ганчірку, просочену рослинним маслом, зав’язати шпагатом, обмазати глиною і покласти в гаряче вугілля.

Час від часу обережно перевертати.

Готовність риби можна визначити по розтріскуванні глини.

Завертання тушки риби в глину
Завертання тушки риби в глину

Спосіб запікання риби в глині №3.

Очищену і випотрошену, натерту сіллю і жиром тушку треба загорнути в капустяне або кленове листя, а потім в просочену рослинним маслом чисту ганчірку, обв’язати шпагатом і обмазати глиною шаром 2-3 сантиметри, покласти під вугілля багаття.

Через 15-20 хвилин рибу слід перевернути іншою стороною, а ще через 40 хвилин вона буде готова.

Спосіб запікання риби в глині №4.

Візьміть середньої величини рибу (наприклад, щуку або ляща до 1,5 кг), просоліть її, покрийте шаром мокрої глини товщиною 3-4 сантиметри.

Сміливо покладіть в багаття на товстий шар вугілля. І підтримуйте вогонь у багатті не менше години. Після цього дістаньте “глиняну” рибу з багаття, розбийте глину і вийміть готову дивовижного смаку рибу. До речі, її луска залишається на глині.

Слідкуйте за новими публікаціями за допомогою електронної пошти.
Ніякого спаму. Тільки актуальна інформація про рибалку!
Просто введіть свій e-mail:

Сподобалась публікація? Залиште свій коментар!

Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Головна | Карта Сайту | Авторські права на відео Інтернет магазин
Давай на Рибалку - блог та рибальський Інтернет магазин м. Хмельницький © 2013 - 2017